TUHA

Tarina laadusta. Hannusta. Ja Tuijasta.

Vuoden yrittäjä luotti työn jälkeen”, otsikoi Luoteis-Lappi 28.9.1995

Nämä hommat ovat luottamuskauppaa. Jos jälki on hyvää ja työ tyydyttää asiakasta, tunnettuus lisääntyy. Kyllä hyvä tunnetaan kauempanakin, Hannun isä, yrityksen aikanaan perustanut Eino Ilmola, kiteytti lehtihaastattelussa.

Palataanpa ajassa muutama vuosikymmen taaksepäin. Vuonna 1964 syntyneen Hannun, Ilmolan veljeksistä keskimmäinen, yrittäjyys on lähtöisin ”äidin maidosta”.

70-luvulla Kyllikki-äiti piti Muoniossa grilliä, jossa koko perhe oli mukana puhaltamassa yhteen hiileen. Lisäksi muutama vuosi ”vieraalla” töissä, yrittäjänä menestyneen Eino-isän kannustamana, oli hyvää oppia tulevaan. Vanhempien esimerkki on ollut Hannun yrittäjyyden kivijalka. Vuonna 1988 Hannu perusti avovaimonsa Tuija Vanhan kanssa Kolarin Autotarvike Ky:n, joka oli alansa edelläkävijä Suomessa – ensimmäinen autotarvikeliike, jonka yhteydessä oli omat asennushallit.
Vuosina 1989-1995 yritys nousi suurimmaksi yksittäiseksi moottorikelkkojen jälleenmyyjäksi Suomessa. Myynti kasvoi niin yrityksille kuin kuluttajillekin ja laajeni Pohjois-Ruotsiin.
Vuonna 1995 terve ja kannattava Kolarin Autotarvike Ky myytiin ja nimi muutettiin Hannu Ilmola Ky:ksi. Vuoden yrittäjä alkoi hakea uusia haasteita…
Vuonna 1997 avautuivat henkilökohtaiset liikesuhteet Kiinaan, mikä mahdollisti yritykselle täysin uusia näkymiä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.
Vuonna 1998 alkoi rakennus- ja sisustuskivien maahantuonti Kiinasta. Uudelle aluevaltaukselle piti miettiä markkinointinimi, johon löytyikin idea yllättävän läheltä – brändinimeksi valikoitui ytimekkäästi: TUHA. Nimen takaa löytyvät TUija ja HAnnu, mikä kertonee yrittäjäpariskunnan täydellisestä omistautumisesta yritykseensä.
TUHA Stone –kivillä rakennettiin vahva perusta uudelle, kasvavalle TUHA-tuoteperheelle.
Vuosina 2001-2005 Hannu Ilmola Ky toi maahan, jo klassikoksi päristelleitä, Fude-moposkoottereita.

Vuonna 2006 TUHA-Bike-nimen alla polkaistiin Suomen teille ensimmäiset sähköavusteiset polkupyörät. Samana vuonna aloitettiin TUHA-Workwear-työvaatteiden valmistus ja maahantuonti. Huomiovaate-brändi pitää edelleen kuosinsa ja vaatteita myydään ja hyvällä menestyksellä sekä Suomessa että Ruotsissa.
Vuonna 2008 yritys aloitti TUHA UV-Wrap -pakkausmuovien tuottamisen puuelementtiteollisuuden käyttöön. Tuotemerkillä on patenttisuoja.
Vuosi 2014 syttyi ensimmäinen TUHA LED LIGHT –valoputki, joka aloitti jälleen uuden menestystarinan. Ainutlaatuiset suhteet huipputeknologian kärjessä toimivaan kiinalaiseen valmistajaan sekä suomalainen ammattitaito tuovat led-valomarkkinoille ennennäkemätöntä laatua, joka kestää vertailun – jopa 7 vuoden takuulla.

TUHA LED LIGHTS – tulevaisuuteen on valoisat näkymät…
Hannu ja Tuija henkilökuntineen luottavat tänäänkin kestävään työn jälkeen sekä asiakkaan odotukset ylittävään palvelukokemukseen. Tässäkin tarinassa perheen merkitys – etenkin lapset ja talousasiat 25 vuotta hoitaneen vaimoni apu – on ollut korvaamatonta, kiteyttää toimitusjohtaja Hannu Ilmola.

Suomen, Pohjoismaiden, Euroopan… valloitukseen tähtäävän TUHA LED LIGHTS -brändin johtolause on myös palvelulupauksemme:

LAATUA. LAATUA. LAATUA. Siitä emme tingi.

Tervetuloa asiakkaaksemme.